PLANTWAY KURCZAK

INDIAN CURRY

OBŁĘDNY W SMAKU

I SKŁADZIE.

Indian curry sprawdzi się idealnie w daniach kuchni indyjskiej. Jest delikatnie pikantny i bardzo aromatyczny.

  • woda, białko grochu 32%, olej rzepakowy, błonnik grochowy, curry (1%), warzywa grysowane (marchew, chili), sól, trawa cytrynowa, aromaty naturalne, witamina B12

  • w 100g produktu: wartość energetyczna 919 kJ / 220 kcal; tłuszcz 11 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g; węglowodany 2,3 g; w tym cukry 0,5 g; błonnik 3,7 g; białko 27 g; sól 2,0 g; witamina B12 1,2 µg; żelazo 5,2 mg

Z GROCHU

27 G BIAŁKA W 100 G

BEZ SOI I GLUTENU

PATELNIA

Smaż 3-4 minuty na rozgrzanym oleju. Jeśli lubisz chrupiącą skórkę, przytrzymaj trochę dłużej.

GRILL

Grilluj wedle preferencji, pamiętając o obracaniu.

PIEKARNIK

Rozgrzej piekarnik do 160°C. Piecz 7-10 min. w zależności od preferencji.

ZASTOSOWANIE

Dania z makaronem, ryżem, sałatki, wrapy, pizza, zupy, sosy, kanapki, szaszłyki.